Alex Athletics Sport

ALEX VAN SUFFELEN

TOPSPORTER | TRAINER | COACH

FANATIEK | BETROKKEN | ONDERNEMEND

Karatekampioen inspireert jeugd

door | Karate | 0 Reacties

24-10-2018

Europees kampioen karate Alex van Suffelen gaf woensdag 24 oktober een inspirerende workshop Karate. Er was veel animo vanuit de jeugd. Zij kregen uitleg over diverse trappen en stoten waarmee van Suffelen in Portugal het goud wist te pakken. De aanwezige kinderen vonden het stuk voor stuk best spannend maar deden al snel enthousiast mee op de mat. Tussen de oefeningen door vertelde van Alex van Suffelen waarom hij ooit aan karate was begonnen en wat het hem gebracht heeft. Inspirerend was het verhaal achter zijn succes en hoe de sport hem van de straat hield. “Karate zorgt er niet alleen voor dat je je op sportief gebied ontwikkelt. Je leert discipline, respect, doorzettingsvermogen, nooit opgeven en dat je die dingen gaat bereiken waar je van droomt of dat nu op de mat is of daarbuiten”.
Isabella, die voor het eerst kennis maakte met van Alex van Suffelen, vertelt: “Ik hoop dat ik vaker van Alex les ga krijgen. Dan leer ik nog beter stoten en trappen en mezelf verdedigen. Ik vond het echt heel leuk!”
Daaniek, een van de kinderen die al langer les krijgt van de kampioen: “Ik ben veel sterker geworden, vroeger werd ik gepest maar nu niet meer. Ik weet wel zeker dat het daarmee te maken heeft! Niet dat ik het buiten de mat mag gebruiken, want dan wordt Alex heel boos, dat hoort niet. Maar het geeft me gewoon een goed gevoel om te weten dat ik dat kan.”
Voor wie niet bij de workshop aanwezig kon zijn, u kunt elke woensdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur altijd langskomen en meedoen voor een proefles Karate

Archieven

Categorieën