Alex Athletics Sport

ALEX VAN SUFFELEN

TOPSPORTER | TRAINER | COACH

FANATIEK | BETROKKEN | ONDERNEMEND

Jonge Karateka’s bekroond met ‘vuistjes’

door | Karate, Vuistjes examen, Zeewolde | 0 Reacties

24-03-2019

Tijdens de reguliere karateles van afgelopen woensdag zijn 9 jonge karateka’s onderscheiden met een “vuistje”. Zonder dat ze het wisten liet trainer van Suffelen de kinderen verschillende technieken uitvoeren en pas aan het eind van de les werd bekend gemaakt dat ze eigenlijk een examen hadden gedaan en kregen de kinderen hun decoratie uitgereikt.

Bij Karate is het halen van een eerste, gele band best een hele opgave.
Jonge kinderen kunnen daarom in de aanloop naar dat examen eerst zogenaamde vuistjes verdienen. Om voor een “vuistje” in aanmerking te komen moeten verschillende technieken (stoten, trappen en blokkeringen) uitgevoerd worden en doen de kinderen ook een Kata.
Bij zo’n Kata moeten de kinderen een lange reeks bewegingen achter elkaar laten zien die doet denken aan een gevecht met denkbeeldige tegenstanders.

Sportman van het jaar en tweevoudig Europees Kampioen Alex van Suffelen zegt trots te zijn op zijn pupillen. “De meesten zijn nog maar een paar maanden bezig en maken al grote sprongen. De technieken zijn niet eenvoudig en zeker niet als je je ook nog eens een uur lang moet concentreren. Dat is voor kinderen altijd lastig. Mooi om te zien dat ze bij Karate zich beter leren focussen en ondertussen ook steeds meer controle over hun lijf krijgen. Dat bij elkaar levert ook meer zelfvertrouwen op en dat is wat ouders ook steeds teruggeven. Op school kunnen ze zich beter op hun werk richten en durven ze ook duidelijker te zijn in wat ze wel en niet willen. Maar vooral ook durven ze fouten te maken en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Mooi om te zien wat mijn sport voor deze kinderen doet!”

Ook meedoen? De karatelessen zijn elke woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur bij Body Plan Sport.

Archieven

Categorieën