Alex Athletics Sport

ALEX VAN SUFFELEN

TOPSPORTER | TRAINER | COACH

FANATIEK | BETROKKEN | ONDERNEMEND

Europees Kampioen WADO Karate 2016

door | Karate, Nederlands Kampioenschap | 0 Reacties

10-07-2016

Afgelopen donderdag tot en met zondag waren de Europese kampioenschappen Wado karate in Rotterdam. Alex van Suffelen van Alex athletics fight academy heeft hier aan mee gedaan,  voor het Nationaal team hij vocht voor de individuele en team titel . Beiden keren kwam hij uit voor zijn eigen sportschool en Choku de spotschool waar hij altijd bij gevochten heeft. Alex werd in de pool +35/ -84 kilo europees kampioen. Een top prestatie! In de eerste wedstrijd won hij met 8-0 de tweede met 7-6 en de laatste maakte hij prachtig af met eerst een Mawashi geri ( cirkelende trap) en daarna een tsuki ( stoot) af. Hij won met 8-6 en werd hier mee europees kampioen.
 
Zondag stond hij voor de team wedstrijden met het Nationaal team. Dit was een zware pool omdat hij veel jonge tegenstanders had en het steeds als teamoudste af moest maken voor het team. Hij stond als laatste. Helaas zijn ze niet verder gekomen dan een toch mooie vierde plaats. Sportman als Alex is had hij hier moeite maar een sporter wil winnen en dit is m net niet gelukt, dat frustreert hem.  
 
Volgend jaar zou hij graag met het Nationaal team mee gaan naar het WK Wado karate in Curacao. Dit is een verzoek van het Nationaal team, echter kan dit alleen als Hij hier voldoende sponsors voor krijgt. Hier gaan we hard naar opzoek.

Archieven

Categorieën