Alex Athletics Sport

ALEX VAN SUFFELEN

TOPSPORTER | TRAINER | COACH

FANATIEK | BETROKKEN | ONDERNEMEND

2x Goud voor Alex van Suffelen!

door | Goud, Karate, Nederlands Kampioenschap | 0 Reacties

24-09-2017

​Afgelopen zaterdag 23 september vonden de Nederlandse Kampioenschappen WADO Karate plaats in Rotterdam. Ook ‘oude rot’ Alex van Suffelen (40jr.) stapte de mat weer op.
Dit jaar deed hij mee in 2 categorieën te weten de senioren tot 84 kilo en het nieuwe TOtaal Karate. TOtaal Karate is een nieuw wedstrijdsysteem waarbij na het scoren de wedstrijd gewoon doorgaat en niet wordt stilgelegd zoals bij Judo en “gewoon” Karate.

Na een aantal pittige wedstrijden wist hij voor zowel het TOtaal Karate (23-20, 3-7, 11-3) als voor het WADO Karate (10-3, 12-4, 8-0) met overtuiging de gouden plakken binnen te slepen. “Bizar dat ik als ‘oude man’ dit nog voor elkaar weet te boksen, natuurlijk heb ik daar hard voor moeten werken.

Dit jaar ben ik voor het eerst er bij gaan crossfitten en dat maakt mijn conditie maar vooral ook mijn explosiviteit een stuk sterker. Daarnaast heb ik het spel ook vooral mentaal en tactisch steeds beter in de smiezen en kan ik misschien daarom nog van die ‘jonkies’ kan winnen”, lacht van Suffelen.

Na zijn Europees Kampioenschap, vorig jaar, kwam van Suffelen in een zware periode terecht in verband met perikelen rondom de vestiging van zijn sportschool aan de Marsweg.
Helaas heeft hij moeten kiezen daar te stoppen en Alex Athletics te verhuizen naar Body Plan aan de Corridor 84. De samenwerking tussen beide loopt goed, de groepslessen voor zowel kickboksen als karate beginnen voller en voller te lopen. Daarnaast heeft hij zijn werkzaamheden voor sportscholen in Hierden en Utrecht en dat maakte dat hij langzaam maar zeker zich weer kon gaan richten op het trainen voor wedstrijden.

Van Suffelen: “Ik had dit jaar vol willen gaan voor het WK op Curaçao in oktober maar er moesten zoveel andere zaken afgerond worden dat ik in mijn hoofd simpelweg niet de knop kon omzetten om me volledig op wedstrijdtraining te richten. Het behalen van dit NK zie ik als een mooie opsteker!” Of er nog meer wedstrijden volgen of dat hij qua wedstrijden nu dan toch met ‘pensioen’ zal gaan? “Nou dat denk ik niet, zo lang mijn lijf het nog aan kan, nog redelijk snel weet te herstellen en ik die ‘jonkies’ nog van de mat speel ga ik nog wel even door”.

“Eerst volgend jaar het EK en wie weet komt er dan zelfs nog wel een 1e plek op een WK over twee jaar!”

Archieven

Categorieën